Vineri 13…2 săptămâni scurse deja din acest an…azi vreau să vă povestesc despre cum am petrecut sfârșitul de an.

Imediat după Crăciun, în 27 mai exact, am plecat la ski în Austria, la Kitzbuhel. Ne doream tare mult să mergem cu  „furia albastră” , întrucât nu am reușit încă să-i descoperim secretele și s-o rodăm un pic „afară”…am fost un pic sceptici la început fiindcă nu ne gândeam că vor încăpea toate bagajele, dar Mini nu e chiar „mini”…a încăput tot fără mult efort (în mașină!)…clăpari, ski-uri, plăci, boots…tot, tot…yeiii!

Așa că în 27 dimineața pe o ceață densă am pornit la drum, întrucât aveam de parcurs cam 900 km.De data aceasta Alex a fost cel care a ales destinația…cam așa e la noi, eu aleg unde mergem vara!

Drumul nu a fost atât de aglomerat ca în anii trecuți, sau cel puțin așa mi s-a părut mie…oricum cu Mini l-am parcurs repede fiindcă nici nu pot să vă descriu cum se simte și cum stă mașinuța asta…anyway, am ajuns în Kitzbuhel pe la 19…mi-a plăcut tare de tot faptul că hotelul nostru era amplasat chiar la poalele uneia din telecabine, dar eram un pic dezamagiți că peisajul nu era deloc alb…hhh.

De dimi, după ce am luat micul dejun ne-am cumpărat și ski-passuri și pe la 9.30 deja urcam spre pârtii…spre bucuria și liniștea noastră sus era zapadă și toate pârtiile ofereau condiții super de ski…nu degeaba Kitzbuhel a fost desemnat de 3 ori consecutiv World’s Ski Resort…vremea a fost superbă în fiecare zi cu muuuult soare, niciodată nu am prins 6 zile doar cu soare! A fost perfect…

Kitzbuhel e un orășel mic, cochet, colorat, tipic tirolez cu un centru mic și aglomerat, straduțe înguste care abundă în miros de vanilie, castane coapte, vin fiert și punch și care pe 17 ianuarie va deveni neîncăpător pentru iubitorii ski-ului, deoarece va găzdui a 77 etapă de cupă mondială pe celebra pârtie Hahnenkamm.

În materie culinară, deși venim de ani buni în Austria, aici am mâncat pentru prima dată supă cu clătite…m-a cucerit din prima și nu exagerez dar cred că am mâncat aproape zilnic. Bineînțeles că nu putea lipsi din meniu de pe pârtie germknodl cu muuult sos de vanilie și mac …mmmm.

Kitzbuhel are un domeniu schiabil de vreo 180 km și cuprinde 4 orășele din care urcă câte o telecabină…

Dacă sunteți mari amatori de sporturi de iarnă puteți să mergeți în una din zile într-o altă regiune de ski, cum am făcut și noi, foarte aproape de Kitzbuhel. Este vorba despre Skiwelt Wilder Kaiser Brixental care vă oferă încă 284 km de pârtii…sincer nu aveți cum să vă plictisiți.

Vacanța a trecut foarte repede și în dimineața când am pornit spre casă, în 3 ianuarie, a început să ningă…ne-am mai uitat ulterior pe webcam dar vremea se schimbase radical…ce noroc că am prins așa vreme faină.

Vă pup și vă doresc un weekend minunat, Lu

Kisses,  Lu

Reclame